Συμβουλές & Μαστορέματα

Λαμπερές ξύλινες επιφάνειες

 

Από τα πιο ευαίσθητα κομμάτια ενός σπιτιού είναι τα ξύλινα πατώματα. Σημαδεύονται με το παραμικρό ενώ συνήθως χάνουν τη φρεσκάδα της όψης και τη γυαλάδα τους. Σαφώς ευαίσθητα  στο νερό και αν βραχούν, φουσκώνουν και καταστρέφονται. Είναι προτιμότερο λοιπόν, να χρησιμοποιείτε ελαφρώς βρεγμένα πανιά και να αποφύγετε τις σφουγγαρίστρες.  Η ηλεκτρική σκούπα είναι η καλύτερη μέθοδος καθαρισμού, αλλά μόνο όταν τη ρυθμίζετε για το σκούπισμα δαπέδων. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ειδικά σκουπάκια για το μάζεμα τις σκόνης.

Τα στιλβωτικά επίπλων και τα προϊόντα με βάση το κερί μπορεί να προκαλέσουν κηλίδες, θαμπάδα ή να αφήσουν υπολείμματα, που θα κάνουν δύσκολη τη συντήρηση. Αποφύγετε ακόμη τις πήλινες γλάστρες στο δάπεδο, ακόμα κι αν έχουν πλαστικά πιατάκια. Αναπτύσεται υγρασία που θα  προκαλέσει ζημιές στο ξύλο.  Χρησιμοποιείτε πατάκια σε όλες τις εξωτερικές πόρτες για να μη μεταφέρετε τη σκόνη και την άμμο στο σπίτι και χαλιά σε διαδρόμους με μεγάλη κίνηση. Όταν πέφτει φαγητό καθαρίζετε αμέσως με πανί και νερό.

Μην ξεχνάτε πως τα ψηλά τακούνια δημιουργούν γρατζουνιές και λακκούβες στο δάπεδο- φοράτε τα παπούτσια σας λίγο πριν βγείτε. Χρησιμοποιείτε ακόμα πάντα τσοχάκια για τα πόδια των επίπλων, τα οποία αντικαθιστάτε όταν λερωθούν. Υπάρχουν και βερνίκια για να ανανεώνετε τη λάμψη και να καλύπτετε μικροφθορές στα πατώματά σας.  Είναι σημαντικό να γνωρίζετε με ποιον τύπο βερνικιού έχουν περαστεί τα πατώματα σας, και να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα καθαρισμού που συστήνει ο κατασκευαστής.

<< ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

oikostyl.gr

Το ηλεκτρονικό κατάστημα θα είναι σύντομα κοντά σας!

Σύντομα η ΟΙΚΟΣΤΥΛ θα προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα ηλεκτρονικών αγορών.

(ή πατήστε ESC)